Kom videre efter stalking med den rette rådgivning

At blive stalket kan være en traumatisk oplevelse, da kortvarig eller længerevarende stalking dagligt, ugentligt eller månedligt udfordrer din følelse af tryghed. Din ret til et frit liv bliver truet, og du kan i værste tilfælde isolere dig selv helt for at slippe for din stalker. Hos Ellestedet er vi specialiseret i at tackle alle typer af vold, og stalking er ingen undtagelse. Vi er klar til at hjælpe dig videre med den rette rådgivning. Hvis du ønsker at læse mere om stalking, kan du gøre det ved at følge dette link. Her fortæller vi mere om, hvad stalking er, og så giver vi en række gode råd til, hvordan du skal forholde dig, hvis du bliver stalket eller har en mistanke om, at du bliver stalket. 

Vi ønsker at hjælpe dig videre efter stalking

I denne artikel ønsker vi at sætte fokus på, hvordan du kommer videre efter en oplevelse med stalking. Denne traumatiske oplevelse skal nemlig ikke have lov til at styre eller ødelægge dit liv, og vi vil derfor rigtig gerne hjælpe dig videre med den rette rådgivning. Hvad enten du skal bruge et godt råd eller husly for en periode, så er vi her for at hjælpe dig og dine eventuelle børn. 

Hvordan kommer du videre efter stalking?

Det første du skal gøre er at erkende, at du er blevet udsat for stalking. Først der kan du begynde at arbejde med eftervirkningerne af stalkingen og på den måde genvinde en hverdag, der giver mening for dig. Ofte vil man nemlig befinde sig i en tilstand af chok, og disse følelser, som det medfølger, kan i de værste tilfælde forandre dig, dit følelsesliv og din evne til at opretholde en normal hverdag. 

Oplever du symptomer på et traume? 

Hvis du har været udsat for stalking i en kort eller lang periode, er det helt naturligt, hvis du oplever en række symptomer på et traume. Din krop og dit sind har nemlig været i højt alarmberedskab, og du kan derfor godt opleve følgende symptomer: 

  • Angst 
  • Svært ved at stole på andre
  • Skyld og skam 
  • Magtesløshed overfor situationen 
  • Håbløshed om at livet går videre 
  • Depression
  • Stærke mareridt 
  • Isolation fra alt der kan fremkalde traumeoplevelsen, fx særlige gåruter, dagligvareforretninger, dit hjem eller din arbejdsplads 

Hvis du oplever en eller flere af de ovenstående symptomer, kan du derfor komme til at føle dig helt forandret. Det kan for eksempel virke meget unaturligt og stærkt overvældende, at du pludselig ikke kan sove om natten eller pludselig føler dig utryg i bestemte settings. Det kan komme bag på dig, at du pludselig har svært ved at stole på folks intentioner, og du kan isolere dig selv i skyld og skam, hvis du tror, at det er dig, der er noget galt med – det er det ikke! Og det bedste du kan gøre for dig selv er at forsøge at opretholde en normal hverdag. Det er lettere sagt end gjort, og vi vil derfor gerne give dig fire konkrete råd til at få din hverdag tilbage. Symptomer bliver kun forstærkede, når du accepterer dem som en del af din hverdag. 

Sådan får du hverdagen tilbage efter stalking

Du kan ikke kontrollere dine tanker eller følelser, men du kan bestemme, hvordan du ønsker at respondere på dem, når de optræder. Du er nemlig herre over dit eget liv, og det er vigtigt, at du opretholder en normal hverdag og ligeledes modtager professionel hjælp, således at du kan få de rette værktøjer til at komme videre efter stalking. Herunder giver vi fire konkrete råd til, hvordan du opretholder en normal hverdag. 

Opsøg professionel hjælp til at bearbejde dit traume

Du har været udsat for engrænseoverskridende oplevelse, og vi opfordrer derfor til, at du opsøger professionel hjælp til at få bearbejdet oplevelsen i trygge rammer. En fagperson kan give dig konkrete værktøjer, der passer til din situation.

Lav faste aftaler med en ven, veninde eller et familiemedlem 

Først og fremmest er det rigtig godt at have en social aktivitet at se frem til. Du fortjener, at se frem til en aktivitet, der kan give lidt overskud og et smil i hverdagen. Det kan for eksempel være en fast gåtur med en god ven, veninde eller et familiemedlem. Tænk over at aftale et fast klokkeslæt og ugedag, så du kan have dette som et fast holdepunkt og ikke skal bruge energi på at aftale på ny. 

Tænk nærende kost og regelmæssig motion ind i din hverdag 

Vores krop er vores skjold, og det er derfor en rigtig god idé, hvis du sørger for at få varierende måltider mad, som særligt styrker dit nervesystem og dit immunforsvar. Hvis du er blevet stalket, kan dit fysiske helbred godt blive udfordret, da det i en for lang periode har været i et højt alarmberedskab og dermed har brugt ressourcerne på at beskytte dig. 

Gå den alkoholfri vej i en periode

Alkohol slører vores sanser, og det gør os i stand til at glemme tid og sted. Og det kan virke meget fristende at ty til alkohol, hvis man ønsker at flygte fra en virkelighed, der har været præget af en grænseoverskridende adfærd, som stalking er. Det er desværre ikke en særlig god idé, da alkohol ligeledes påvirker hjernens kemi og ofte er efterfulgt af tømmermænd, hvor endorfinerne er helt i bund. 

Vi kan hjælpe dig videre efter stalking

Hos Ellestedet specialiserer vi os i alle former for typer af vold, og vi er derfor kompetente til at hjælpe dig med at komme videre fra stalking. Ring til os allerede i dag, og lad os tage en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan hjælpe dig videre. Du fortjener et trygt og bekymringsfrit liv, og det ønsker vi at give dig værktøjerne til at etablere igen.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

RING NU: 51 15 65 66

We are a temporary home. A women's crisis center for women and children who have experienced violence.

You can contact us - around the clock.

We listen to you. Together we will find out if a stay with us is a good solution for you. We can give you advice and guidance on what you can do in your situation.

We can help you with legal assistance, help you clarify your employment, career or challenges at work. We can help you with visitation arrangements or anything else that may weigh heavily on your close relationships.
I et voldeligt forhold er det ikke kun de fysiske skader, der forårsager den mest langvarige smerte. Økonomisk vold er en skjult form for overgreb, der kan have dybtgående og ødelæggende konsekvenser for dem, der udsættes for det. Men hvad er økonomisk vold, hvordan manifesterer det sig, og hvordan kan Ellestedet hjælpe dig, hvis du er fanget i et mønster af økonomisk kontrol og manipulation? Læs mere på ellestedet.dk

#ellestedet #kvindekrisecenterfyn  #voldmodkvinde #økonomiskvold
Æresrelateret vold er en mørk og kompleks problematik, der berører mange samfund på globalt plan. Det er en type vold, der er dybt forankret i traditioner, kultur og sociale normer og påvirker især kvinder og unge piger.

Æresrelateret vold er et bred term, der omfatter forskellige former for overgreb og undertrykkelse, der udføres for at beskytte en families ære og opretholde traditionelle samfundsnormer. Det inkluderer:

Tvangsægteskaber
Social kontrol i parforhold og familier
Genopdragelsesrejser
Følelsesmæssig afpresning

Centralt for denne form for vold er begrebet "ære," hvor familiens omdømme er afhængig af familiemedlemmernes adfærd og opførsel.

#Ellestedet #kvindekrisecenter #æresrelateretvold #æresrelateredekonflikter #æresrelateretvoldogkontrol
"Ellestedet har betydet alt for mig. Jeg har virkelig fået professionel hjælp. Jeg er blevet fredet. Min stressramte krop har fået tid og ro til at komme ned i gear. Jeg er blevet forkælet med mad og massage.

Personalet er der for dig nat og dag. Jeg vil ønske at de, der sidder derhjemme i et voldeligt ægteskab, tør tage det skridt at komme her"

Fra en kvinde ❤️

#Ellestedet #kvindekrisecenter #liveftervold #kvinder #kvindekrisecenterfyn
I dag er det kvindernes kampdag, og det fejrer vi selvfølgelig også på Ellestedet
på vores egen stille måde. Den fynske countrysanger Maj-Britt Nikolajsen kommer forbi med sin guitar og sin varme stemme og gør os bløde om hjertet. Musikken minder os om, hvor stærke vi er, når vi støtter og hjælper hinanden i en svær tid.

#Ellestedet #IWD2024 #InspireInclusion #kvindekrisecenterfyn #støtkvinder
Er du god til at klippe eller kender du en, der er? Vi ønsker os en frivillig frisør, der vil komme en gang i mellem og trimme lokkerne på de kvinder, der opholder sig hos os i en længere periode, og som derfor trænger til at få gjort lidt ved det ydre for at få det bedre i det indre.  Er det dig eller en, du kender, så hører vi meget gerne fra dig.

#Ellestedet #frisør #kvindekrisecenter #frivillig #kontaktos #kvinderkrisecenterfyn


HJÆLP

NU
menumenu-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram