Kom videre efter stalking med den rette rådgivning

At blive stalket kan være en traumatisk oplevelse, da kortvarig eller længerevarende stalking dagligt, ugentligt eller månedligt udfordrer din følelse af tryghed. Din ret til et frit liv bliver truet, og du kan i værste tilfælde isolere dig selv helt for at slippe for din stalker. Hos Ellestedet er vi specialiseret i at tackle alle typer af vold, og stalking er ingen undtagelse. Vi er klar til at hjælpe dig videre med den rette rådgivning. Hvis du ønsker at læse mere om stalking, kan du gøre det ved at følge dette link. Her fortæller vi mere om, hvad stalking er, og så giver vi en række gode råd til, hvordan du skal forholde dig, hvis du bliver stalket eller har en mistanke om, at du bliver stalket. 

Vi ønsker at hjælpe dig videre efter stalking

I denne artikel ønsker vi at sætte fokus på, hvordan du kommer videre efter en oplevelse med stalking. Denne traumatiske oplevelse skal nemlig ikke have lov til at styre eller ødelægge dit liv, og vi vil derfor rigtig gerne hjælpe dig videre med den rette rådgivning. Hvad enten du skal bruge et godt råd eller husly for en periode, så er vi her for at hjælpe dig og dine eventuelle børn. 

Hvordan kommer du videre efter stalking?

Det første du skal gøre er at erkende, at du er blevet udsat for stalking. Først der kan du begynde at arbejde med eftervirkningerne af stalkingen og på den måde genvinde en hverdag, der giver mening for dig. Ofte vil man nemlig befinde sig i en tilstand af chok, og disse følelser, som det medfølger, kan i de værste tilfælde forandre dig, dit følelsesliv og din evne til at opretholde en normal hverdag. 

Oplever du symptomer på et traume? 

Hvis du har været udsat for stalking i en kort eller lang periode, er det helt naturligt, hvis du oplever en række symptomer på et traume. Din krop og dit sind har nemlig været i højt alarmberedskab, og du kan derfor godt opleve følgende symptomer: 

  • Angst 
  • Svært ved at stole på andre
  • Skyld og skam 
  • Magtesløshed overfor situationen 
  • Håbløshed om at livet går videre 
  • Depression
  • Stærke mareridt 
  • Isolation fra alt der kan fremkalde traumeoplevelsen, fx særlige gåruter, dagligvareforretninger, dit hjem eller din arbejdsplads 

Hvis du oplever en eller flere af de ovenstående symptomer, kan du derfor komme til at føle dig helt forandret. Det kan for eksempel virke meget unaturligt og stærkt overvældende, at du pludselig ikke kan sove om natten eller pludselig føler dig utryg i bestemte settings. Det kan komme bag på dig, at du pludselig har svært ved at stole på folks intentioner, og du kan isolere dig selv i skyld og skam, hvis du tror, at det er dig, der er noget galt med – det er det ikke! Og det bedste du kan gøre for dig selv er at forsøge at opretholde en normal hverdag. Det er lettere sagt end gjort, og vi vil derfor gerne give dig fire konkrete råd til at få din hverdag tilbage. Symptomer bliver kun forstærkede, når du accepterer dem som en del af din hverdag. 

Sådan får du hverdagen tilbage efter stalking

Du kan ikke kontrollere dine tanker eller følelser, men du kan bestemme, hvordan du ønsker at respondere på dem, når de optræder. Du er nemlig herre over dit eget liv, og det er vigtigt, at du opretholder en normal hverdag og ligeledes modtager professionel hjælp, således at du kan få de rette værktøjer til at komme videre efter stalking. Herunder giver vi fire konkrete råd til, hvordan du opretholder en normal hverdag. 

Opsøg professionel hjælp til at bearbejde dit traume

Du har været udsat for engrænseoverskridende oplevelse, og vi opfordrer derfor til, at du opsøger professionel hjælp til at få bearbejdet oplevelsen i trygge rammer. En fagperson kan give dig konkrete værktøjer, der passer til din situation.

Lav faste aftaler med en ven, veninde eller et familiemedlem 

Først og fremmest er det rigtig godt at have en social aktivitet at se frem til. Du fortjener, at se frem til en aktivitet, der kan give lidt overskud og et smil i hverdagen. Det kan for eksempel være en fast gåtur med en god ven, veninde eller et familiemedlem. Tænk over at aftale et fast klokkeslæt og ugedag, så du kan have dette som et fast holdepunkt og ikke skal bruge energi på at aftale på ny. 

Tænk nærende kost og regelmæssig motion ind i din hverdag 

Vores krop er vores skjold, og det er derfor en rigtig god idé, hvis du sørger for at få varierende måltider mad, som særligt styrker dit nervesystem og dit immunforsvar. Hvis du er blevet stalket, kan dit fysiske helbred godt blive udfordret, da det i en for lang periode har været i et højt alarmberedskab og dermed har brugt ressourcerne på at beskytte dig. 

Gå den alkoholfri vej i en periode

Alkohol slører vores sanser, og det gør os i stand til at glemme tid og sted. Og det kan virke meget fristende at ty til alkohol, hvis man ønsker at flygte fra en virkelighed, der har været præget af en grænseoverskridende adfærd, som stalking er. Det er desværre ikke en særlig god idé, da alkohol ligeledes påvirker hjernens kemi og ofte er efterfulgt af tømmermænd, hvor endorfinerne er helt i bund. 

Vi kan hjælpe dig videre efter stalking

Hos Ellestedet specialiserer vi os i alle former for typer af vold, og vi er derfor kompetente til at hjælpe dig med at komme videre fra stalking. Ring til os allerede i dag, og lad os tage en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan hjælpe dig videre. Du fortjener et trygt og bekymringsfrit liv, og det ønsker vi at give dig værktøjerne til at etablere igen.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

RING NU: 51 15 65 66

Vi er et midlertidigt hjem. Et kvindekrisecenter for kvinder og børn, der har været udsat for vold. 

Du kan kontakte os – døgnet rundt.

Vi lytter til dig. Sammen finder vi ud af, om et ophold hos os er en god løsning for dig. Vi kan give dig råd og vejledning om, hvad du kan gøre i din situation.

Vi kan hjælpe dig med juridisk bistand, hjælpe dig med afklaring af beskæftigelse, karriere eller udfordringer på jobbet.  Vi hjælper dig med samværsordning eller andet, som måtte veje tungt i forbindelse med dine nære relationer.
FÅ 

HJÆLP 

NU
menumenu-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram