Vi støtter dine børn

Når en kvinde bliver indlogeret hos os, får kvindens kommune besked hurtigst muligt og senest tre dage efter indskrivningen. Dette indbefatter også kvindens barn eller børn, og herunder kan du læse mere om, hvordan vi særligt støtter børnene i denne situation.

Samarbejde, imødekommenhed og vedholdenhed er vores tre kerneværdier. Dette afspejles helt konkret på den måde vi arbejder med de børn som i følgeskab af deres mor kommer på besøg hos os. Vi er helt overbeviste om, at kvinderne for deres børn ønsker en fremtid med nære relationer, der ikke er præget af vold.
Hos Ellestedet skaber vi derfor trygge rammer for børnene, og støtter dem i at sætte ord på deres oplevelser. Vi ønsker et tæt samarbejde med den enkelte kommune for at sikre at barnet ikke igen skal udsættes for vold i hjemmet eller for vold på sig selv. Vi skaber i samarbejde med kommunen fleksible løsninger for mor og barn, og disse løsninger er ofte defineret ud fra kvindens opholdsplan hos os.
Vi samarbejder ligeledes med andre fagpersoner for at sikre en helhedsorienteret løsning for barnet. Derfor har vi ansat en børnepædagog som udelukkende står til rådighed for at varetage barnets interesser. Sammen skaber de et trygt rum, hvor barnet kan sætte ord på de ting, som er svært. Det kan fx være gennem ‘sandplay’ hvor barnet og børnepædagogen leger oplevelserne ud, hvor både bevidstheden og underbevidstheden får en stemme i en uformel leg.
Det er ofte børnene der er de store tabere i denne omvæltning, da de måske endnu ikke har sproget til at give udtryk for, hvad de har været udsat for eller vidne til.

Desuden tilbyder vi også psykologsamtaler til børn i alle aldre. Det vil ofte være en ugentlig session, hvor en autoriseret psykolog på baggrund af samtalerne vil lave en vurdering af, hvad næste skridt for barnet er. Forløbet hos psykologen kan både igangsættes under opholdet eller i umiddelbar forlængelse heraf.
Vigtigst i hele tankegangen er, at alle rundt om kvinden og barnet, socialrådgiver, pædagoger, frivillige, lærere og andre relevante personer, deltager i det samme fælles hele og taler sammen, for at stå sammen om kerneopgaven.Vi ser kvinder og børn som eksperter i eget liv, og der bliver derfor aldrig truffet en beslutning på vegne af barnet uden samtykke fra moderen og med fagligt belæg fra vores fagpersoner.
Vi synliggør voldsproblematikker gennem oplysning og kampagner.

Vi nedbryder tabuer om voldsramte kvinder og deres børn.

Vi yder hjælp til selvhjælp.

Vi er opmærksomme på samfundsforandringer.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

RING NU: 51 15 65 66

We are a temporary home. A women's crisis center for women and children who have experienced violence.

You can contact us - around the clock.

We listen to you. Together we will find out if a stay with us is a good solution for you. We can give you advice and guidance on what you can do in your situation.

We can help you with legal assistance, help you clarify your employment, career or challenges at work. We can help you with visitation arrangements or anything else that may weigh heavily on your close relationships.
I et voldeligt forhold er det ikke kun de fysiske skader, der forårsager den mest langvarige smerte. Økonomisk vold er en skjult form for overgreb, der kan have dybtgående og ødelæggende konsekvenser for dem, der udsættes for det. Men hvad er økonomisk vold, hvordan manifesterer det sig, og hvordan kan Ellestedet hjælpe dig, hvis du er fanget i et mønster af økonomisk kontrol og manipulation? Læs mere på ellestedet.dk

#ellestedet #kvindekrisecenterfyn  #voldmodkvinde #økonomiskvold
Æresrelateret vold er en mørk og kompleks problematik, der berører mange samfund på globalt plan. Det er en type vold, der er dybt forankret i traditioner, kultur og sociale normer og påvirker især kvinder og unge piger.

Æresrelateret vold er et bred term, der omfatter forskellige former for overgreb og undertrykkelse, der udføres for at beskytte en families ære og opretholde traditionelle samfundsnormer. Det inkluderer:

Tvangsægteskaber
Social kontrol i parforhold og familier
Genopdragelsesrejser
Følelsesmæssig afpresning

Centralt for denne form for vold er begrebet "ære," hvor familiens omdømme er afhængig af familiemedlemmernes adfærd og opførsel.

#Ellestedet #kvindekrisecenter #æresrelateretvold #æresrelateredekonflikter #æresrelateretvoldogkontrol
"Ellestedet har betydet alt for mig. Jeg har virkelig fået professionel hjælp. Jeg er blevet fredet. Min stressramte krop har fået tid og ro til at komme ned i gear. Jeg er blevet forkælet med mad og massage.

Personalet er der for dig nat og dag. Jeg vil ønske at de, der sidder derhjemme i et voldeligt ægteskab, tør tage det skridt at komme her"

Fra en kvinde ❤️

#Ellestedet #kvindekrisecenter #liveftervold #kvinder #kvindekrisecenterfyn
I dag er det kvindernes kampdag, og det fejrer vi selvfølgelig også på Ellestedet
på vores egen stille måde. Den fynske countrysanger Maj-Britt Nikolajsen kommer forbi med sin guitar og sin varme stemme og gør os bløde om hjertet. Musikken minder os om, hvor stærke vi er, når vi støtter og hjælper hinanden i en svær tid.

#Ellestedet #IWD2024 #InspireInclusion #kvindekrisecenterfyn #støtkvinder
Er du god til at klippe eller kender du en, der er? Vi ønsker os en frivillig frisør, der vil komme en gang i mellem og trimme lokkerne på de kvinder, der opholder sig hos os i en længere periode, og som derfor trænger til at få gjort lidt ved det ydre for at få det bedre i det indre.  Er det dig eller en, du kender, så hører vi meget gerne fra dig.

#Ellestedet #frisør #kvindekrisecenter #frivillig #kontaktos #kvinderkrisecenterfyn


HJÆLP

NU
menumenu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram