Ellestedet Kvindekrisecenter tilbyder

Vi ønsker at tilbyde kriseramte kvinder et udviklende kvindecenter, der yder hjælp og tryghed for kvinder. Det betyder, at vi ønsker både at fokusere på forebyggende arbejde i form af relevant information om voldstyper samt tryghedsskabende arbejde, hvis skaden allerede er sket. Vi ønsker at gøre kvinderne opmærksomme på de konsekvenser, som volden medfører, og den vej igennem opfordre dem til at få brudt deres adfærdsmønstre.


Vi ønsker at skubbe vores samfund til at være et moderne videnssamfund, der én gang for alle anerkender og italesætter psykisk vold, som en lige så alvorlig og ligeværdig voldstype som fysisk vold og på den måde stoppe med at undertrykke danske kvinder. Derfor er en del af vores arbejde også at uddanne kvinderne, så de bedre forstår, hvilken type vold, de er blevet udsat for.

Vores bærende princip er at skabe sammenhæng mellem praksis og evidens ved at have et kvindekrisecenter og et videnscenter under samme tag.  Vi ønsker at give mulighed for at data, viden og praksis-succeser kan bevæge sig frit imellem de to traditionelt adskilte grupper.

  • Vi synliggør voldsproblematikker gennem oplysning og kampagner.
  • Vi nedbryder tabuer om voldsramte kvinder og deres børn.
  • Vi yder hjælp til selvhjælp.
  • Vi er opmærksomme på samfundsforandringer.
Vi arbejder ud fra en værdibaseret målsætning om, at vækst i erkendelse, indsigt og selvforståelse går hånd i hånd med en aktiv handlen. Vi mener, at hver eneste kvinde, vi møder, er helt unik og netop derfor skal støttes og vejledes på de bedst tænkelige måder i komplet overensstemmelse med hendes ønsker og behov.

Vores bærende princip er at skabe sammenhæng mellem praksis og evidens ved at have et kvindekrisecenter og et videnscenter under samme tag.  Vi ønsker at give mulighed for at data, viden og praksis-succeser kan bevæge sig frit imellem de to traditionelt adskilte grupper.

  • Vi synliggør voldsproblematikker gennem oplysning og kampagner.
  • Vi nedbryder tabuer om voldsramte kvinder og deres børn.
  • Vi yder hjælp til selvhjælp.
  • Vi er opmærksomme på samfundsforandringer.
I kroppen ligger nøglen til helbredelse

På Ellestedet har vi en fysioterapeut tilknyttet, fordi kroppen er helt central og vigtig for, at der kan ske en heling af det traume, som kvinden bærer med sig.

Fysioterapeuten hos os tager selvfølgelig først og fremmest udgangspunkt i kroppen, men hun arbejder også med andre aspekter af mennesket ud fra den helhedsforståelse, at krop, tanker, følelser, erfaringer og åndelige ressourcer spiller sammen.
Kvindens forhold til sin egen krop er ofte smertefuld og distanceret, når hun har været udsat for vold. Hendes krop er overbelastet efter en lang periode med stress. Den er spændt. Hun sover dårligt. Overtænker meget. Har dårlig fordøjelse. Trækker vejret overfladisk. Har smerter og måske angst. Kroppen er kort sagt i en fastlåst kamp/flugt tilstand, fordi det sympatiske nervesystem er aktiveret og sandsynligvis har været det længe, inden hun ankom til krisecenteret. Det tærer på kroppen at være i konstant alarmberedskab. Derfor bærer den ofte på en masse psykiske og fysiske symptomer.


Her møder vores fysioterapeut den enkelte kvinde i et rum, hvor der er plads til at blive lyttet til og være i det, der er. Kvinden bliver mødt med en tro på, at hun og hendes krop har ressourcerne til at helbrede sig selv med lidt hjælp. Hun arbejder sammen med kvinden om på en blid måde at gå ind i de smerter og spændinger, som kroppen manifesterer. Gennem kropsøvelser, let massage, berøringer, afspænding med lyd, åndedrætsøvelser, mindfulness og samtale støtter hun kvinden til at afspænde og regulere sit nervesystem, så hun langsomt kommer til at kunne mærke sin egen krop igen.

Kvinden lærer at tage bedre vare på sin krop i stedet for at negligere den. Efterhånden som hendes nervesystem finder ro og balance, opnår hun en øget kropsbevidsthed, og kroppens naturlige og selvhelbredende systemer bliver aktiveret.
Alt sammen noget der øger livskraften, evnen til at sætte grænser og følelsen af at kunne mestre livet.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

RING NU: 51 15 65 66

We are a temporary home. A women's crisis center for women and children who have experienced violence.

You can contact us - around the clock.

We listen to you. Together we will find out if a stay with us is a good solution for you. We can give you advice and guidance on what you can do in your situation.

We can help you with legal assistance, help you clarify your employment, career or challenges at work. We can help you with visitation arrangements or anything else that may weigh heavily on your close relationships.
I et voldeligt forhold er det ikke kun de fysiske skader, der forårsager den mest langvarige smerte. Økonomisk vold er en skjult form for overgreb, der kan have dybtgående og ødelæggende konsekvenser for dem, der udsættes for det. Men hvad er økonomisk vold, hvordan manifesterer det sig, og hvordan kan Ellestedet hjælpe dig, hvis du er fanget i et mønster af økonomisk kontrol og manipulation? Læs mere på ellestedet.dk

#ellestedet #kvindekrisecenterfyn  #voldmodkvinde #økonomiskvold
Æresrelateret vold er en mørk og kompleks problematik, der berører mange samfund på globalt plan. Det er en type vold, der er dybt forankret i traditioner, kultur og sociale normer og påvirker især kvinder og unge piger.

Æresrelateret vold er et bred term, der omfatter forskellige former for overgreb og undertrykkelse, der udføres for at beskytte en families ære og opretholde traditionelle samfundsnormer. Det inkluderer:

Tvangsægteskaber
Social kontrol i parforhold og familier
Genopdragelsesrejser
Følelsesmæssig afpresning

Centralt for denne form for vold er begrebet "ære," hvor familiens omdømme er afhængig af familiemedlemmernes adfærd og opførsel.

#Ellestedet #kvindekrisecenter #æresrelateretvold #æresrelateredekonflikter #æresrelateretvoldogkontrol
"Ellestedet har betydet alt for mig. Jeg har virkelig fået professionel hjælp. Jeg er blevet fredet. Min stressramte krop har fået tid og ro til at komme ned i gear. Jeg er blevet forkælet med mad og massage.

Personalet er der for dig nat og dag. Jeg vil ønske at de, der sidder derhjemme i et voldeligt ægteskab, tør tage det skridt at komme her"

Fra en kvinde ❤️

#Ellestedet #kvindekrisecenter #liveftervold #kvinder #kvindekrisecenterfyn
I dag er det kvindernes kampdag, og det fejrer vi selvfølgelig også på Ellestedet
på vores egen stille måde. Den fynske countrysanger Maj-Britt Nikolajsen kommer forbi med sin guitar og sin varme stemme og gør os bløde om hjertet. Musikken minder os om, hvor stærke vi er, når vi støtter og hjælper hinanden i en svær tid.

#Ellestedet #IWD2024 #InspireInclusion #kvindekrisecenterfyn #støtkvinder
Er du god til at klippe eller kender du en, der er? Vi ønsker os en frivillig frisør, der vil komme en gang i mellem og trimme lokkerne på de kvinder, der opholder sig hos os i en længere periode, og som derfor trænger til at få gjort lidt ved det ydre for at få det bedre i det indre.  Er det dig eller en, du kender, så hører vi meget gerne fra dig.

#Ellestedet #frisør #kvindekrisecenter #frivillig #kontaktos #kvinderkrisecenterfyn


HJÆLP

NU
menumenu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram