Tegn på en voldelig mand

Hvad du særligt skal være opmærksom på 

Det er misforstået, at vold kun kan optræde fysisk i form af slag, spark eller lussinger. Der findes en række andre former for vold, herunder psykisk vold, stalking, seksuel vold, økonomisk voldmateriel vold og digital vold. I denne artikel samler vi en kort beskrivelse af de forskellige voldstyper, og så fremhæver vi de tegn, som du særligt skal være opmærksom på, hvis du er i tvivl om, hvorvidt en mand er voldelig eller ej. 

De forskellige voldstyper 

Fysisk vold indebærer slag, spark, lussinger eller andre former for grænseoverskridende overgreb. Måske indebærer det daglig og systematisk afstraffelse, hvor der ikke hersker en konkret årsag, eller måske kommer den fysiske vold til udtryk som pludselige vredesudbrud, hvor et “normalt” skænderi udvikler sig voldeligt. 

Psykisk vold indebærer verbale og nonverbale handlinger, og man betragter det som psykisk vold, hvis man i en længere periode bliver afvist med en varm/kold adfærd, truet eller nedgjort af sin partner. Der ligger ofte ikke en reel årsag til grund for den voldelige adfærd og dét i sig selv kan være med til at nedbryde ens selvværd. 

Stalking er grænseoverskridende adfærd, og det indebærer systematisk forfølgelse eller chikane. Det kan være af en eks-kæreste/eks-mand eller en anden relation, som kvinden har haft et ønske om at stoppe. 

Seksuel vold indebærer voldtægter eller andre former for seksuel krænkelse såsom prostitution. Det er direkte eller indirekte forsøg på at udføre seksuelle handlinger, som den anden person ikke ønsker. Det kan være ubehagelig beføling eller forsøg på tvunget sammenleje. 

Økonomisk vold er, når manden overtager kvindens økonomi og fratager hende råderetten over sine egne midler. Det kan også udmønte sig i, at manden optager lån og stifter gæld i kvindens navn, eller at kvinden skal spørge om penge til mad eller fremvise kvitteringer på alt indkøb. 

Materiel vold er, når manden bevidst ødelægger ejendele, som har stor økonomisk eller sentimental værdi for kvinden. Det kan være at manden river tøj og billeder i stykker for at skræmme kvinden eller måske smadre hendes telefon for at nægte hende adgang med omverdenen. 

Digital vold er, når de sociale medier bliver brugt til at krænke og chikanere kvinden. Det kan være ved at dele nøgenbilleder uden kvindens samtykke eller det kan være ved at tvinge kvinden til at dele krænkende materiale på sider og i netværk, hvor kvindehad hyldes. 

Virker adfærden genkendelig? Så kan det være tegn på, at du lever med en voldelig mand 

Hvis eksemplerne på de forskellige voldstyper ringer en klokke, eller hvis blot én af dem ræsonnerer med dig, så kan du søge hjælp allerede i dag. Formålet med volden, uanset hvilken en af dem, der er tale om, er nemlig at nedbryde dit selvværd, distancere dig fra dit sociale netværk eller umyndiggøre dig helt. Vi anbefaler altid, at du rådfører sig med en fagperson, hvis du er i tvivl om hvorvidt, du lever med en voldelig mand. Ofte vil tegnene for omverdenen være helt tydelige, men for dig være sværere at spotte, hvis du lever med det til dagligt. Hos Ellestedet Kvindekrisecenter har vi de rette fagpersoner tilknyttet, og du er altid velkommen til at ringe og spørge os om råd eller hjælp. 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

RING NU: 51 15 65 66

We are a temporary home. A women's crisis center for women and children who have experienced violence.

You can contact us - around the clock.

We listen to you. Together we will find out if a stay with us is a good solution for you. We can give you advice and guidance on what you can do in your situation.

We can help you with legal assistance, help you clarify your employment, career or challenges at work. We can help you with visitation arrangements or anything else that may weigh heavily on your close relationships.
I et voldeligt forhold er det ikke kun de fysiske skader, der forårsager den mest langvarige smerte. Økonomisk vold er en skjult form for overgreb, der kan have dybtgående og ødelæggende konsekvenser for dem, der udsættes for det. Men hvad er økonomisk vold, hvordan manifesterer det sig, og hvordan kan Ellestedet hjælpe dig, hvis du er fanget i et mønster af økonomisk kontrol og manipulation? Læs mere på ellestedet.dk

#ellestedet #kvindekrisecenterfyn  #voldmodkvinde #økonomiskvold
Æresrelateret vold er en mørk og kompleks problematik, der berører mange samfund på globalt plan. Det er en type vold, der er dybt forankret i traditioner, kultur og sociale normer og påvirker især kvinder og unge piger.

Æresrelateret vold er et bred term, der omfatter forskellige former for overgreb og undertrykkelse, der udføres for at beskytte en families ære og opretholde traditionelle samfundsnormer. Det inkluderer:

Tvangsægteskaber
Social kontrol i parforhold og familier
Genopdragelsesrejser
Følelsesmæssig afpresning

Centralt for denne form for vold er begrebet "ære," hvor familiens omdømme er afhængig af familiemedlemmernes adfærd og opførsel.

#Ellestedet #kvindekrisecenter #æresrelateretvold #æresrelateredekonflikter #æresrelateretvoldogkontrol
"Ellestedet har betydet alt for mig. Jeg har virkelig fået professionel hjælp. Jeg er blevet fredet. Min stressramte krop har fået tid og ro til at komme ned i gear. Jeg er blevet forkælet med mad og massage.

Personalet er der for dig nat og dag. Jeg vil ønske at de, der sidder derhjemme i et voldeligt ægteskab, tør tage det skridt at komme her"

Fra en kvinde ❤️

#Ellestedet #kvindekrisecenter #liveftervold #kvinder #kvindekrisecenterfyn
I dag er det kvindernes kampdag, og det fejrer vi selvfølgelig også på Ellestedet
på vores egen stille måde. Den fynske countrysanger Maj-Britt Nikolajsen kommer forbi med sin guitar og sin varme stemme og gør os bløde om hjertet. Musikken minder os om, hvor stærke vi er, når vi støtter og hjælper hinanden i en svær tid.

#Ellestedet #IWD2024 #InspireInclusion #kvindekrisecenterfyn #støtkvinder
Er du god til at klippe eller kender du en, der er? Vi ønsker os en frivillig frisør, der vil komme en gang i mellem og trimme lokkerne på de kvinder, der opholder sig hos os i en længere periode, og som derfor trænger til at få gjort lidt ved det ydre for at få det bedre i det indre.  Er det dig eller en, du kender, så hører vi meget gerne fra dig.

#Ellestedet #frisør #kvindekrisecenter #frivillig #kontaktos #kvinderkrisecenterfyn
Vores grafiker har været på spil og prydet kontorgangen med læsestof om voldsspiralen, de forskellige former for vold, og hvilke værdier Ellestedet står for i vores arbejde med at styrke kvinderne til et liv uden vold. 

#Ellestedet #kvindekrisecenter #livudenvold #kvinder
Vi vinker farvel til endnu en kvinde og siger tak, 
fordi vi var det rigtige sted for hende at gå i vinterhi.
Nu er hun blevet fejret med kage og klappet ud af døren af os 
og alle de andre kvinder på Ellestedet. Meget stærkere og gladere,
end da hun kom.

#Ellestedet #Tak #vitakkerdig #kvinderkrisecenterfyn
I fredags kom vi på en rejse mod solen i det heliotropiske univers, på Modul 5 i uddannelsen, som også indgår i projektet af samme navn: En naturlig tilgang til arbejdet med sårbare medmennesker. Denne gang blev der kastet lys på hvorledes en positiv og konstruktiv ontologi og habitus er den nødvendige drivkraft, som gør det muligt at arbejde vedholdende, omsorgsfuldt og effektivt i det relationelle/socialfaglige arbejde, herunder med den viden og de værktøjer der har været i spil på de tidligere moduler. Vi fik et indblik i vores tankestrømme, negativitetsbias, og hvordan man aktivt kan præge hjernen til at tænke mere positivt og konstruktivt. Alt dette har en afgørende betydning i arbejdet med andre mennesker, såvel som for arbejdsmiljøet og naturligvis ens egen trivsel og udvikling som medarbejder/menneske. Det var intenst, tankevækkende og relevant. Vi sluttede af og gik derfra med en oplevelse af at have åbnet op for noget meget vigtigt, som nu skal have lov at vokse sig stærkere og stærkere. 
Vi ser nu frem til 6 måneders udforskende arbejde med temaerne fra de 5 moduler og til langsomt at integrere det i vores arbejde på Ellestedet, til gavn for vores beboere.
Vi vil sammen med vores samarbejdspartner Natur og Eksistens løbende opdatere fra denne proces via SoMe, men er du mere nysgerrig på uddannsen og projektet det indgår i, så er du mere end velkommen til at kontakte os. 

#Ellestedet #Kvindekrisecenter #krisecenterfyn #naturogeksistens


HJÆLP

NU
menumenu-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram