Hvem får forældremyndighed over børnene?

Der kan være mange bekymringer forbundet med at skulle forlade en voldelig partner. Har I fælles børn, kan uvisheden om forældremyndigheden for de fleste være den største bekymring. Det har vi stor forståelse for, og derfor har vi skrevet denne artikel, hvor vi dykker ned i hvem af jer, der får forældremyndigheden, hvis I bliver skilt. 

Ellestedet Kvindekrisecenter hjælper kvinder og deres børn med at komme videre efter et liv med vold i parforholdet og hjemmet. Vi møder jer, der hvor I er, og fordømmer ikke for den livssituation, I er endt i. Vi ved godt at et liv med vold ikke er noget, man selv har valgt – og ofte ikke selv har kontrol over – og vi vil derfor gerne give både kvinder og børn de rette værktøjer til at skabe det trygge liv, som de har ret til.

Hvad sker der med forældremyndigheden, hvis I bliver skilt? 

Har I børn sammen, vil I som udgangspunkt have fælles forældremyndighed. Dette ophører ikke blot, fordi I bliver skilt, men kan ophæves, hvis parterne imellem indgår en aftale om dette. Kan I ikke blive enige, skal I indgive en anmodning til Familieretshuset, som I sidste ende vil afgøre hvem af jer, der får den fulde forældremyndighed. Ved at følge dette link, kan I læse mere om Familieretshuset og deres rettergang. 

Vi er ligeledes til rådighed for juridisk rådgivning, og du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvordan du konkret skal forholde dig til forældremyndigheden over børnene. 

Hvis årsagen til skilsmissen er vold, hvad sker der så med forældremyndigheden og ret til samvær? 

Der findes desværre ikke et konkret svar på dette. Når forældremyndigheden og retten til samvær med barnet skal fastsættes, vil det altid være en individuel vurdering. Har din partner været voldelig, er vedkommende nødvendigvis ikke erklæret uegnet til at se barnet. Det er dog en mulighed. Der træffes udelukkende en beslutning om, hvad der i den nære fremtid vil være bedst for barnet. 

Det kan desuden også være muligt at Familieretshuset eller Familieretten fastsætter betingelser for samværet, såsom at det skal være overvåget. Den afgørelse vil typisk falde, hvis en anden form for samvær ikke har været muligt og ligeledes hvis det vurderes, at det er bedst for barnet at fastholde en relation til den anden forælder.

Forældremyndigheden bliver ikke overført eller fordelt uden samtykke fra begge parter

Hvis I er uenige om, hvem der skal have den fulde forældremyndighed over barnet, bliver I begge indkaldt til et rådgivningsmøde i Familieretshuset. Det er ligeledes der, at du fremover skal rette henvendelse i forbindelse med din sag. Det vil altså aldrig ske, at din tidligere partner pludselig kan kræve retten til forældremyndigheden uden dit vidende eller samtykke. 

Vold i hjemmet er skadeligt for barnet 

Vi har tidligere udgivet en artikel om, hvordan det påvirker barnet, hvis far slår mor. Den vil vi anbefale at læse, da den giver et dybere indblik i de konsekvenser, det potentielt kan have ved ikke at fjerne sig selv og sit barn fra et voldeligt hjem. Det kan ligeledes styrke sagen og retten til fuld forældremyndighed, hvis man kan dokumentere, at ens partner har været voldelig over for en selv og barnet. 

På Ellestedet Kvindekrisecenter står vi klar til at tage imod jer, rådgive dig i din situation eller blot være et lyttende øre. Du er velkommen til at kontakte os døgnet rundt på alle ugens dage. Vi ser dig, der hvor du er.  

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

RING NU: 51 15 65 66

We are a temporary home. A women's crisis center for women and children who have experienced violence.

You can contact us - around the clock.

We listen to you. Together we will find out if a stay with us is a good solution for you. We can give you advice and guidance on what you can do in your situation.

We can help you with legal assistance, help you clarify your employment, career or challenges at work. We can help you with visitation arrangements or anything else that may weigh heavily on your close relationships.
I et voldeligt forhold er det ikke kun de fysiske skader, der forårsager den mest langvarige smerte. Økonomisk vold er en skjult form for overgreb, der kan have dybtgående og ødelæggende konsekvenser for dem, der udsættes for det. Men hvad er økonomisk vold, hvordan manifesterer det sig, og hvordan kan Ellestedet hjælpe dig, hvis du er fanget i et mønster af økonomisk kontrol og manipulation? Læs mere på ellestedet.dk

#ellestedet #kvindekrisecenterfyn  #voldmodkvinde #økonomiskvold
Æresrelateret vold er en mørk og kompleks problematik, der berører mange samfund på globalt plan. Det er en type vold, der er dybt forankret i traditioner, kultur og sociale normer og påvirker især kvinder og unge piger.

Æresrelateret vold er et bred term, der omfatter forskellige former for overgreb og undertrykkelse, der udføres for at beskytte en families ære og opretholde traditionelle samfundsnormer. Det inkluderer:

Tvangsægteskaber
Social kontrol i parforhold og familier
Genopdragelsesrejser
Følelsesmæssig afpresning

Centralt for denne form for vold er begrebet "ære," hvor familiens omdømme er afhængig af familiemedlemmernes adfærd og opførsel.

#Ellestedet #kvindekrisecenter #æresrelateretvold #æresrelateredekonflikter #æresrelateretvoldogkontrol
"Ellestedet har betydet alt for mig. Jeg har virkelig fået professionel hjælp. Jeg er blevet fredet. Min stressramte krop har fået tid og ro til at komme ned i gear. Jeg er blevet forkælet med mad og massage.

Personalet er der for dig nat og dag. Jeg vil ønske at de, der sidder derhjemme i et voldeligt ægteskab, tør tage det skridt at komme her"

Fra en kvinde ❤️

#Ellestedet #kvindekrisecenter #liveftervold #kvinder #kvindekrisecenterfyn
I dag er det kvindernes kampdag, og det fejrer vi selvfølgelig også på Ellestedet
på vores egen stille måde. Den fynske countrysanger Maj-Britt Nikolajsen kommer forbi med sin guitar og sin varme stemme og gør os bløde om hjertet. Musikken minder os om, hvor stærke vi er, når vi støtter og hjælper hinanden i en svær tid.

#Ellestedet #IWD2024 #InspireInclusion #kvindekrisecenterfyn #støtkvinder
Er du god til at klippe eller kender du en, der er? Vi ønsker os en frivillig frisør, der vil komme en gang i mellem og trimme lokkerne på de kvinder, der opholder sig hos os i en længere periode, og som derfor trænger til at få gjort lidt ved det ydre for at få det bedre i det indre.  Er det dig eller en, du kender, så hører vi meget gerne fra dig.

#Ellestedet #frisør #kvindekrisecenter #frivillig #kontaktos #kvinderkrisecenterfyn
Vores grafiker har været på spil og prydet kontorgangen med læsestof om voldsspiralen, de forskellige former for vold, og hvilke værdier Ellestedet står for i vores arbejde med at styrke kvinderne til et liv uden vold. 

#Ellestedet #kvindekrisecenter #livudenvold #kvinder
Vi vinker farvel til endnu en kvinde og siger tak, 
fordi vi var det rigtige sted for hende at gå i vinterhi.
Nu er hun blevet fejret med kage og klappet ud af døren af os 
og alle de andre kvinder på Ellestedet. Meget stærkere og gladere,
end da hun kom.

#Ellestedet #Tak #vitakkerdig #kvinderkrisecenterfyn
I fredags kom vi på en rejse mod solen i det heliotropiske univers, på Modul 5 i uddannelsen, som også indgår i projektet af samme navn: En naturlig tilgang til arbejdet med sårbare medmennesker. Denne gang blev der kastet lys på hvorledes en positiv og konstruktiv ontologi og habitus er den nødvendige drivkraft, som gør det muligt at arbejde vedholdende, omsorgsfuldt og effektivt i det relationelle/socialfaglige arbejde, herunder med den viden og de værktøjer der har været i spil på de tidligere moduler. Vi fik et indblik i vores tankestrømme, negativitetsbias, og hvordan man aktivt kan præge hjernen til at tænke mere positivt og konstruktivt. Alt dette har en afgørende betydning i arbejdet med andre mennesker, såvel som for arbejdsmiljøet og naturligvis ens egen trivsel og udvikling som medarbejder/menneske. Det var intenst, tankevækkende og relevant. Vi sluttede af og gik derfra med en oplevelse af at have åbnet op for noget meget vigtigt, som nu skal have lov at vokse sig stærkere og stærkere. 
Vi ser nu frem til 6 måneders udforskende arbejde med temaerne fra de 5 moduler og til langsomt at integrere det i vores arbejde på Ellestedet, til gavn for vores beboere.
Vi vil sammen med vores samarbejdspartner Natur og Eksistens løbende opdatere fra denne proces via SoMe, men er du mere nysgerrig på uddannsen og projektet det indgår i, så er du mere end velkommen til at kontakte os. 

#Ellestedet #Kvindekrisecenter #krisecenterfyn #naturogeksistens


HJÆLP

NU
menumenu-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram