RN

BØRNENES PERSPEKTIV
Volden har store konsekvenser for børnene. Volden har ofte trukket opmærksomheden væk fra børnene og sat et entydigt fokus på relationen mellem de voksne. Børnene har i mange tilfælde ikke talt med nogen om den vold, de har oplevet i hverdagen. De kan have svært ved at skabe mening i den vold, de har været vidne til eller oplevet på egen krop, og fantasien tager over dér, hvor sprog og livserfaring efterlader et hul. Derfor er vi optagede af at lytte til og tale med børnene. Vi har generelt fokus på, hvordan vi bedst muligt støtter og styrker børnene. Når en kvinde med barn søger ophold på Ellested Kvindekrisecenter, vil børnene derfor være i fokus og vores ydelser er tilrettelagt, så både kvinder og børn modtager relevant hjælp, støtte og omsorg.

Erfaringer siger, at det er vigtigt, at du som forælder inviterer dit barn til at tale om de ting, de har set og oplevet. Nogle tænker, at barnet selv siger til. Sådan kan det også være, men ofte vil dit barn ikke sige noget direkte til dig som forælder. Det kan der være flere forskellige grunde til bl.a., at de er bange for at gøre dig ked af det, og at de er bange for konsekvenserne, og endelig fordi de let føler, at det er deres skyld!

PÅ ELLESTEDET HAR VI ANSAT EN BØRNEPÆDAGOG

På Ellestedet har vi ansat en børnepædagog til specielt at varetage børnenes interesser.
Børnepædagogen arbejder på at give børnene ro og tryghed, så de får mulighed for at tale om deres oplevelser og savnet af de personer, ting osv. som de har mistet.
Det er tilladt at tale om det, barnet er bange for og tale om utrygheden ved ikke at kende fremtiden. Det er vigtigt at bevare kontinuiteten i hverdagen trods den svære situation. På Ellestedet arbejder vi på at bevare relationer, og tilknytning til skole og daginstitution, ligesom trygheden i at møde den samme person på krisecentret hver dag, hvilket skaber ro og overskud hos børnene.

BARNET TILBYDES DETTE PÅ ELLESTEDET

  • Kontaktperson
  • Samtaler
  • Psykolog
  • Støtte til bevarelse af relationer
  • Pædagogiske aktiviteter
  • Eksternt samarbejde - f.eks. kontakt til institution, skole og andre offentlige tilbud
  • Forberede barnet på udflytning

 

Mor/forældre tilbydes:

  • Støtte til samvær og aktiviteter
  • Råd og vejledning vedr. barnet
  • Mor/barn-samtaler

PSYKOLOGHJÆLP TIL BØRN PÅ ELLESTEDET

Pr. 1. juli 2008 tilbydes psykologsamtaler til børn. Der tilbydes derfor psykologsamtaler til alle børn på Ellestedet uanset alder.
Psykologhjælpen ydes i henhold til Servicelovens § 109, stk. 5, som siger, alle børn uanset alder, som følger med deres mor på krisecenter skal ydes psykologbehandling - at yde hjælp til at håndtere de ofte voldsomme og traumatiserende oplevelser, barnet har været udsat for,
Psykologhjælpen skal tilbydes uanset opholdets varighed og tilbuddet skal iværksættes under selve opholdet på Ellestedet eller i umiddelbar forlængelse heraf.
Samtalerne varetages af en autoriseret psykolog.
Optimalt afvikles forløb med 1 ugentlig session, dette bestræbes prioriteret i forløbets opstart.
Børnene tilbydes 4-10 sessioner. Mor deltager ved den første samtale. Herefter er det psykologens skøn, hvorvidt det fortsat er hensigtsmæssigt, at mor deltager, eller om barnet skal have samtaler alene.

RYGSÆK TIL BØRN PÅ ELLESTEDET

Når børn flytter ind på Ellestedet, får de udleveret en rygsæk på vegne af Mary Fonden.
Rygsækken indeholder forskellige ting til barnet, eks. en bog, bamse og drikkedunk - afhængig af barnets køn og alder.
Mary Fonden har et tæt samarbejde med LEGO Fonden og LOKK (Landsorganisationen af Kvindekrisecentre) omkring dette projekt.
Kontakt os

Legeterapi med sand hjælper børn og unge med svære følelser

Børn og unge, der har været udsat for eller været vidne til vold i hjemmet, kan have traumer, som de skal have hjælp til at bearbejde. På Ellestedet har vi en børnepsykolog tilknyttet, som benytter den terapeutiske metode ‘sandplay’, når hun arbejder med børn, der har svære oplevelser med i bagagen. Sandplay udspiller sig som en fri og kreativ proces, der kan forbinde det ubevidste med det bevidste. Udgangspunktet er, at psyken under de rette omstændigheder kan heale sig selv.

Hvad er Sandplay?

Sandplay er en terapeutisk metode, der tager udgangspunkt i at psyken er i stand til at heale sig selv under visse forhold og rammer. Det er således muligt at bearbejde og behandle svare følelser og oplevelser.  Sandplay udspiller sig som en fri og kreativ proces, hvor vi kan forbinde det ubevidste til det bevidste. Metoden blev udviklet i 1950 erne af den schweiziske Dora Kalff.

Sandplay foregår i et terapeutisk rum med to sandkasser og en hel masse små figurer. Barnet/den unge kan vælge om han/hun vil arbejde i det våde eller tørre sand - eller begge.

Sandplay egner sig særlig godt til bern, fordi de her bliver mødt pa deres
pramisser og i deres univers - i det magiske og i legen.

Born og unge mangler ofte ord for de folelser og det kaos som fylder indeni. Derfor må vi først og fremmest møde barnet på dets egne præmisser. Med udgangspunkt i legen og et magisk univers kan terapeuten hjælpe barnet med at finde et udtryk for det, der er svært og kaotisk indeni.

Sandplay er særdeles velegnet til at bearbejde svare kriser og traumer, idet kommunikationen foregar via barnets/den unges indre sprog og i hans/hendes eget tempo. Igennem Sandplay vil barnets/den unges ressourcer og selward styrkes, og barnets/den unges syn pa sig selv og sin overden vil langsomt andre sig. Løsingerne opstår i de eventyr og historier bernene/de unge udvikler i sandkassen, i samarbejde med terapeuten.

Sandplay er et terapeutisk rum, hvor to sandkasser med vådt og tørt sand og en masse dyr og figurer danner rammen for terapien. På en blid og hensynsfuld måde hjælper terapeuten barnet med at finde ord og løsninger på svære følelser gennem de eventyr og historier, der opstår i sandkassen.

Mange forældre oplever, at barnet bliver mere rolig og glad efter et sandplay-forløb og bedre til at sætte ord på sine følelser.

Eksempel på et Sandplay forløb:

Der afholdes et opstartsmøde med forældrene uden barnet/den unge, hvor vi drøfter barnets/den unges ressourcer og udfordringer, samt formalet med forløbet. Forældrene tager en snak med deres barn/ung om at starte i Sandplay. Det er isar vigtigt, at de unge er med pa ideen.

Vi aftaler om barnet/den unge kommer alene i Sandplay, eller om forældrene er med i rummet. Vi planægger Sandplay sessionerne, som oftest foregar én gang om ugen.

Et Sandplay forlob plejer at strakke sig over 4-6 uger, alt efter behov.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

RING NU: 51 15 65 66

Vi er et midlertidigt hjem. Et kvindekrisecenter for kvinder og børn, der har oplevet vold.

VI HAR TELEFONEN ÅBENT DØGNET RUNDT.

Vi lytter til dig. Sammen finder vi ud af, om et ophold hos os er en god løsning for dig. Vi kan give dig råd og vejledning til, hvad du kan gøre i din situation.

Vi kan hjælpe dig med juridisk bistand, hjælpe dig med at afklare din beskæftigelse, karriere eller udfordringer på jobbet. Vi kan hjælpe dig med samværsordninger eller andet, der kan veje tungt på dine nære relationer.
Telefon - Krisecenter - Sikkerheden, hvordan fungere det, eller fungere det overhovedet? Forestil dig at ankomme til et nyt sted uden noget, ikke engang en telefon til at række ud til dem, du holder af. Dette er virkeligheden for mange af de modige kvinder og børn, der finder vej til Ellested Krisecenter. De har ofte måttet efterlade deres telefoner bag sig for at beskytte sig selv, da deres kommunikationsmidler blev kontrolleret af voldsudøveren.Men du kan hjælpe med at ændre dette.En simpel telefon kan gøre en verden til forskel. Den kan være en livline, en mulighed for at genoprette kontakt med familie og venner, som de ellers har været afskåret fra. Det kan også være det første skridt mod at genopbygge et trygt og kærligt netværk, som er så vigtigt for deres helbredelse og fremtid.Har du en brugt telefon, der bare ligger i skuffen? 📲Vi vil gerne invitere dig til at overveje at donere den til Ellested Krisecenter. En telefon, der kan ringe, kan give en kvinde friheden til at høre en venlig stemme i en svær tid. For et barn kan det betyde at kunne tale med en bedstemor eller en ven, der bringer et smil frem på deres ansigt.Din generøsitet kan være det, der bringer håb og forbindelse til dem, der har mest brug for det. Hver donation, uanset hvor lille, vil have en enorm betydning for disse kvinder og børn.Hvis du er i stand til at hjælpe, kan du kontakte os her eller finde mere information på vores hjemmeside. Vi er dybt taknemmelige for al støtte, vi modtager.Fra bunden af vores hjerter, tak fordi du er med til at gøre en forskel ❤️
Har du nogensinde tænkt på, hvordan en seng kan redde et liv?"Jeg vidste ikke, at et forsorgshjem kunne være en løsning. Jeg kunne trække vejret igen. Al den frygt og usikkerhed, der havde holdt mig vågen om natten, begyndte at lette. For første gang i lang tid følte jeg mig tryg, som om en tung byrde var blevet løftet fra mine skuldre. Da jeg trådte ind ad døren på Ellestedet, mærkede jeg straks lettelsen. Mit nervesystem faldt til ro, og jeg vidste, at jeg endelig var et sted, hvor jeg kunne føle mig sikker."På bare 46 sekunder fortæller hun sin gribende historie - en historie om håb og overlevelse. Et sted at sove kan betyde alt. Det kan redde et liv.Lyt med og hør, hvordan Ellestedet blev hendes redning. Lad dig berøre af hendes ord.#Tryghed #Håb #Ellestedet #RedEtLiv #NyBegyndelse #Forsorgshjem
I dag havde vi besøg af Lone Smidt (A), Vibeke Ejlertsen (A) og Poul Erik Knudsen (A) til vores reception den 13. juni. Vi fremhævede livet på Ellestedet og vigtigheden af vidensdeling for at hjælpe særligt udsatte. Sammen kan vi nå langt 💥Ellestedet er et trygt krisecenter, der hjælper kvinder og børn med at genopbygge deres liv. Vi skaber trygge rammer og basale livsbetingelser som nærvær og sund kost, så kvinderne kan blive ressource-stærke. På @Ellestedet arbejder vi for at genopbygge kvindernes identitet, give dem troen på sig selv tilbage, lære sig selv at kende og respektere egne grænser. Det er en ære og hjertesag for os at støtte kvinderne på denne rejse.Besøget gav os mulighed for at diskutere udfordringer med kommuner, familieretssystemet og psykiatrien. Vi har oplevet problemer som lækage af kvindernes anonymitet – hvad er meningen? Afvisninger fra psykiatrien trods løfter til kvinderne – hvor er støtten? Vanskeligheder med at få børn overflyttet til nye kommuner, selvom mor har fundet modet og styrken til at få et job. Disse udfordringer gør det svært for kvinderne at nå deres mål, og for @Ellestedet at støtte dem effektivt, men vi kæmper videre.For at skabe de bedste forudsætninger for kvindernes ønsker, håb og drømme har vi på Ellestedet: frisør for øget selvtillid, massør for tryghed, Nada for beroligelse, psykolog for klarhed, kok for sund kost, fitness for endorfiner, natur for ro og eksistentialisme, og traumebehandling for forløsning af traumer.Besøget var en respektfuld anerkendelse af vores arbejde og de løsninger, vi tilbyder for at støtte kvinderne i deres rejse mod et liv fyldt med drømme og ambitioner. Vi håber at have belyst nogle af de udfordringer, vi som samfund bør løse. Vi håber vores gæster fik noget at tænke over. Der var koncentration, smil, gode snakke og engagement, der næsten trak en lille tåre. Ægte og autentisk – sådan kommer man længst. Tak for en fin dag 🌸Følg os for mere indsigt i vores arbejde og kvinderne på Ellestedet! #Ellestedet #StærkeKvinder #Vidensdeling #Fællesskab #EllestedKvindekriseCenter


HJÆLP

NU
menumenu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram