Juridisk rådgivning
Vi hjælper, hvis kvinden ønsker at flytte til en ny kommune, med jobstøtte, rådgivning om sundhed og om nyt dagtilbud samt støtte i forhold til samarbejdet med de sociale myndigheder. Efter tiden på krisecenteret starter en ny hverdag – en hverdag hvor ansvaret for sikkerhed, skole og dagtilbud, fritidsliv, relationer til fx jobcenter, sundhedsvæsen og sociale myndigheder kan virke uoverskueligt.
Ved at vi kan tilbyde kvinden et efterværn – en personlig livlinje tilbage til krisecenteret – kan overgangen blive mindre kaotisk og mere overskuelig.
Kvinden kan trække på støtte ift. rådgivning, og hvis der er behov for en bisidder i vigtige samtaler. Vi lægger vægt på at modtage kvinder og børn i en varm, rummelig og tillidsvækkende atmosfære og i indbydende fysiske rammer.
Anerkendelse er et nøgleord, og vi bestræber os på at have en respektfuld og ikke-bebrejdende tilgang til de kvinder og børn, som har fundet vej til os. Vi arbejder med at bearbejde effekterne af vold.
Vi ser kvinder og børn som eksperter i eget liv.
Under opholdet arbejder vi med at tydeliggøre og understøtte den viden og de ressourcer og færdigheder, som de allerede har med sig. Formålet er blandt andet at mindske følelsen af skyld, skam og handlingslammelse. Alle har brug for at føle, at de er holdt af, når de synes, de fortjener det mindst.
Vigtigst i hele tankegangen er, at alle rundt om kvinden og barnet, socialrådgiver, pædagoger, frivillige, lærere og andre relevante personer, deltager i det samme fælles hele og taler sammen, for at stå sammen om kerneopgaven.
Ved at lede efter og fokusere på det, der virker, og gøre mere af det, skabes værdsættelsen og selvværdet som nødvendige forudsætninger i al forandring, udvikling, trivsel og indlæring.
”HVIS IKKE AT VI BEVIDST PRØVER AT BYGGE HINANDEN OP,BRYDER VI UBEVIDST HINANDEN NED”.